Roskilde Festival

KlubRå

Roskilde Festival og Tuborg Rå gik sammen om at lave en eksperimenterende klub – “KlubRå” – på festivalpladsen. Klubbens rum havde temaer baseret på Yin og Yangs 5 naturelementer, og for at gøre hvert besøg unikt var der ikke et fast program for oplevelserne i rummene.

Filmen skulle derfor ikke præsentere indholdet, men i stedet illustrere de følelser og den stemning man kunne opleve på både krop og sind. Derfor brugte vi en lydbølger til at skabe filmens visuelle effekter, ligesom at vi arbejdede med personer i tomme rum for at vise den rene følelse.

For at illustrere musik og lyds påvirkning af kroppen, sendte vi lydbølger gennem jord- og vandelementer. Effekten opnås ved at bruge en særlig type pulver (lycopodium) som lægges på plader, der placeres oven på liggende højtalere. På samme måde placerede vi petriskåle med vand på højtalerne. Teknikken bag hedder Cymantics, og det menes at kroppens celler og blod bliver påvirket på samme måde som pulveret og vandet.

På settet eksperimenterede vi med forskellige typer af lyde for at opnå de rigtige bevægelser og flere af lydsekvenserne endte derfor også med at blive en del af musik/lyddesign på den færdige film.